Aer curat in casa - Solutii de climatizare

Actualizată în: 14 mar.Sa respiram un aer curat, nu este o dorinta doar pentru momentele de evadare la munte. Avem nevoie de un aer curat mai ales in casele noastre zilnic.

Stim bine cat de mult suntem cuprinsi de poluare, si de asemenea suntem afectati atat in mod direct de poluare, dar si indirect.

Acum daca ne vom raporta la tehnologie, vom descoperii ca solutii sunt.

Incepand de la consumul responsabil de resurse pana la sisteme complexe de filtrare a aerului.

Proiecte unde poti instala un recuperator de căldura

Astazi as vrea sa iti vorbesc despre ce inseamnă sa folosesti un recuperator de căldura ce are si rol de unitate de filtrare a aerului.

De curand am vizitat santierul unei case din Snagov - Ilfov, unde beneficiarul a ales cele mai avansate solutii pentru incălzire / racire si climatizare in locuinta sa.Sistemul pe care l-am discutat acolo cu reprezentantii echipei de instalare, este un sistem SABIANA Energy Smart furnizat de catre TRUST Expert

Produsul il poti vizualiza aici însă inainte de toate e bine sa discuti cu un specialist.

Un astfel de echipament poate fi instalat in spatiile interioare unei constructii care poate fi o casa, o cladire de birouri, sau poate chiar un spati comercial.

In functie de fiecare proiect si de functiunea sa, echipamentul de SABIANA va fi setat in mod personalizat pentru a raspunde prompt la cerintele uzuale, zilnice de recuperare a caldurii din aerul viciat, si de a livra in permanenta aer proaspat.

Dimensiunile si cerintele unui astfel de sistem

Un astfel echipament ar trebui instalat intr-un spatiu tehnic, o camera tehnica. El nu face zgomot, insa estetica sa si gabaritul sau, sunt cel mai bine integrate intr-o camera tehnica.

Dimensiunile acestuia sunt similare cu o centrală de apartament pe gaz, si poate fi usor de montat si de intretinut pe parcurs.

Un astfel de sistem are ca cerinte specifice, accesul rapid catre plafonul casei pentru reteaua de distributie a aerului si de recilculare.

Dac vrei sa vezi un articol despre o camera tehnica si rolul ei, vizioneza clipul de mai jos


Cum se instaleaza ?

Un recuperator de căldura, se instaleaza rapid, in aproximativ 10-14 zile.

Momentul instalării se va face la faza la gri, cand peretii sunt tencuiti si vopsiti, insa inainte de finisajele finale, pardoseli si tavane.

Un astfel de sistem de ventilatie cu recuperare de căldură trebuie prevazut. in proiectul casei, inca din faza de proiect, asta pentru cea mai simpla solutie.

Se recomanda sa fie integrat din faza de proiect, astfel incat intreg sistemul sa devina unul integrat si invizibil.De asemenea va fi oportun sa fie inclus inca din faza de proiectare, astfel inca si celelalte instalatii sa fie optimizate pentru a forma un intreg ecosistem.

Daca nu este prevazut in proiect, lucrurile se complica putin, nu imposibil... dar mai complicate.

Complicatia instalarii unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, atunci cand nu a fost prevazut in proiect, apare din cauza tubulaturii ce trebuie montate in tavane.

Nefiind prevazuta o astfel de tubulatura in proiectul de arhitectura, design-ul interior va fi primul care va suferi modificari si ajustari.

Vor fi necesare solutii custom, pentru a plimba toată aceasta tubulatura prin casă fară insa ca acesta sa devina vizibila, lucru care va fi mai greu.

Daca ar fi fost prin inca din proiect acest sistem de climatizare, atunci golurile pentru traseul de tubulatura ar fi fost integrate in pereti, fara a mai fi nevoie de interventii extra.


Cum ne ajuta un astfel de sistem de ventilatie?

Avantajele unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt oferite atat pe plan economic, dar si mai ales pentru sanatatea celor care vor locui in acel spatiu.

Am sa detaliez pentru inceput avantajul pentru sanatatea utilizatorilor.

In primul rand capacitatea sa de a filtra aerul proaspat de afara, ne poate proteja cu ajutorul filtrului cristal, de polen, alergiile la ambrozie, si poluarea urbana.

Acest filtru, asigura parametrii si calitatea aerului din exterior pentru spatiile interioare.

Filtru se va monta intr-o unitate independenta si capusalata, tot in camera tehnica.

Partea interesanta a acestui filtru, este chiar modul sau de intretinere, foarte simplifcat, si poate fi spalat cu apa si detergent chiar in masina de spalat vase.

Simplu nu?!

Avantajul economic este dat de catre recuperatorul de caldura, care are menirea de a recupera caldura din aerul viciat, aerul ce va fi refulat in exteriorul casei.

Modul de recuperare si inmagazinare a caldurii din acest aer, va functiona in tandem cu un sistem de incalzire, astfel inca avantajul economic se va regasi la factura lunară.
Cum se administreaza un sistem de ventilatie cu recuperare de căldură?

Pai este totul foarte simplu. SABIANA inglobeaza foarte multă tehnologie si in felul aceste beneficiază de un mod complex de automatizări si programe, care sa te scuteasca pe tine de a mai interveni.

Automatizarea face o mare parte din treaba. De la calculul de amestec de aer cald cu aer rece pana la decizia de functiona in tandem cu o pompa de căldură si a ii ajuta eficienta acesteia.

Sistemele de la SABIANA pot fi integrate in platformele on-line pentru case inteligente si pot functiona independent pe baza unor programări sau anumite scenarii.

Un astfel de sistem va putea fi gestionat de pe smartphone sau tableta.


Vezi aici prezentarea recuperatorului de caldura SABIANA Energy Smart30 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate