Case in pământ

Sa fie aceste case un simplu adăpost sau un proiect de lux ?


Case in pământ case din pământ
Case din pământ

Casele in pământ, da pot oferi și rolul unui adăpost, insa ar fi foarte greșit sa privim doar la acest aspect.

Casele in pământ cu siguranța sunt un proiect mai mult decât nou in Romania, fiind destul de putine (personal necunoscând vreuna), însă alte tari, unde arhitectura este la un alt nivel, aceste proiecte exista. Aceste proiecte, pe lângă aceasta caracteristica de maxima siguranța, sau buncar pe care o pot conferi, pun mare accent pe lux și exclusivitate.


Case subterane
Case in pământ

O casa in pământ nu este pentru oricine din mai multe considerente, atât al costurilor cât și al gusturilor. Deobicei acest tip de proiect este foarte bine relationat de teren. Evident un teren in panta.

Amplasamentul acestei case este piesa de rezistența, de-obicei ne vom raporta la un teren, unde singura latura sa fie la maxim fructificata și aiba acces la un view deosebit.

Aceste case pot fi și sustenabile, însă aici apare in mare dar…. Și nu dar cadou….

Principiul sustenabilității va fi foarte mult influențat de către eforturile constructive.

Spre exemplu dacă procedura de excavație este una foarte grea și costisitoare atunci amprenta de carbon este direct influențată, și de aici și sustenabilitatea.

Asocierea unei astfel de locuințe cu un buncar este din nou mit. Pentru a putea oferi aceasta calitate de buncăr, trebuie sa fie construite in acest sens.

Intra-devar un astfel de proiect poate deveni o fortareata si datorită terenului.

Amplasamentul de asemenea trebuie atent studiat astfel încât sa te asiguri ca poți acea accces facil la o astfel de casa.

De asta un astfel de proiect este un proiect de lux.

In viitor astfel proiect fi din ce in ce mai dese. Proiectul unei case in pământ este un proiect ce poate deveni foarte ușor un proiect de revista cu originalitate aparte.

Structura funcțională pentru un astfel de proiect este dictata de către arhitectura atipica. In principiu spatiile ce nu necesita lumina natura vor fi dispuse către zona ingropata.

De obicei, pe singura latura cu lumina vor fi dispuse dormitoarele și spațiul de zi.

Tu ce părere ai despre un astfel de proiect ?
370 afișări2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate