Parchet sau Ceramica

Actualizată în: 14 mar.

Casa noastra e casa noastră, cam asta este principiul pe care il apeleaza foarte multi atunci cand vor sa isi amenajeze o casa.

Totusi atunci când vorbim despre amenajări interioare, putem apela la un specialist arhitect de interior, asta daca vrem ca investitia sa fie una corecta si de calitate.


Aspecte importante ale pardoselilor de care sa tii cont

  • Intretinerea

  • Durabilitatea in timp

  • Costul de investitie

  • Modul de montaj

  • Asocierea cu designul in context

Intreținerea pardoselilor


Intreținerea pardoselilor inseamnâ in primul rand timpul consumat pentru a asigura o curatenie eficientă, dar si modul manipulare al intrumentelor de curatenie.

Pentru fiecare tip de pardoseală fie ca vorbim despre parodselile din lemn sau ceramică, tehnica de intretinere va fi diferită deoarece avem materiale diferite.
Durabilitatea in timp


Acest aspect il consider destul de important, asta deoarece consider ca orice investitie trebuie atent calculată si realizată pentru un termen indelungat

De asta este foarte bine sa ne indreptăm atentia catre materiale rezistente in timp, la utilizarea de zi cu zi dar si la procedurile de intretinere.

Fiecare tip de pardoseala se va comporta diferit in timp si va avea o durabilitate diferita in functie de modul de utilizare si de intretinere.


Costul de investitie


După cum bine stim, cele mai mari costuri cu privire la materialele de constructii sunt in etapa de finisaje mai ales finisajele amenajărilor interioare.

Cu toții căutam solutii cat mai ieftine, si linia de a cadea in zona rabatului de calitate este una foarte fină.

Eu nu iti recomand sa alegi materiale de o calitate inferioară, pentru că nu le mai poti schimba ulterior, mai ales daca vorbim de pardoseli de oricare tip ar fi acestea.

Materialele de calitate isi spun cuvantul in primul rand prin comportamentul acestora in timp, si rezistenta la utilizare.


Modul de montaj


Ei bine aici chiar sunt diferente notabile intre pardoselile din lemn si pardoseala ceramica.

Spre exemplu o placare de pardoseala ceramica cu gresie sau travertin nu poate fi realizată decat cu o echipa de specilisti, si este bine sa fie o echipa foarte buna.

Desigur nici cu pardoselile din lemn nu este mai simplu, insa aici avem la indemână si solutii de parchet pe care le putem monta chiar noi prin sisteme easy click spre exemplu.

Ai totusi nevoie si aici de o minimă pricepere tehnică si poate ca in anumite situatii este si nevoie de putină pregatire.


Asocierea cu designul in context


Aici intervine specialistul pe care il vei alege pentru designul interior.

Daca vei alege sa faci totul pe cont propriu, ei bine rezultate ar trebui sa fie asumate si poate doar pe gustul tau, si nu este nimic in neregulă, insa calitatea si modul de a alege solutii pe termen lung, nu pot fi făcute decat cu suportul unui specialist in amenajari interioare si design interior.


Parodoselile din lemn


Parchetul din lemn masiv


La acest tip de parchet regasim nobletea si calitatea totodata, si o calitate ridicata in comparatie cu alte solutii de pardoseala din lemn.

Senzatia oferita de o astfel de pardoseala este unica, si mult mai calda


Parchet lemn masiv
Parchet lemn


Parchetul triplu-stratificat


Acest tip de parchet oferă rapiditate in montaj si in ultimii ani a reprezentat o solutie foarte practică.

Spre deosebire de parchetul din lemn masiv, avantajul este reprezentat de rapiditate, dar si de accesoriile disponibile pentru acest tip de parchet.


Parchet lemn triplu stratificat
Parchet din lemn stratificat


Pardoselile ceramice


Acest tip de pardoseală este un mod foarte practic si uzual diferit de utilizarea unei pardoseli din lemn.

Avantajele acestui tip de pardoseală sunt conferite de modul foarte usor de intretinere pe termen lung, si mai ales de compatibilitatea cu un sistem de incălzire prin pardoseală.

O astfel de pardoseala este cea mai potrivita pentru un sistem de incălzire prin pardoseală, ajutand foarte mult la transferul de caldura pe verticala.
Ce tipuri de pardoseli ceramice avem:

- Placi ceramice

- Granit

- Marmură

- TravertinAvantajele pardoselilor ceramice :


- Rapiditate in executie

- Acoperire mare

- Intretinere pe termen lung foarte usoară

- Compatibilă cu incălzirea prin pardoseală


Dezavantajele pardoselilor ceramice :

- Necesită atentie sporită la montaj

- Necesar stereotomie

- Disconfort senzorial la atingere
141 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate