Placarea scarilor de interior

Actualizată în: 25 feb.

Scările de interior sunt piesa cea mai importanta in circulatia pe verticală, fie ca vorbim de un proiect de casă fie că vorbim de un proiect de cladire de birouri.

In amenajările interioare, materialele si textura materialelor joaca un rol foarte important, deoarece este elementul de conexiune intre noi ca utilizator si elementul functional.

Proiectele de arhitectura si de design interior nu trebuie sa se limiteze in 2022 la nici una din ideile lor, sau conceptele acestora din cauza materialelor de constructie.

Diversitatea unei game foarte largi de materiale de constructie, ne poate conferi ba chiar libertatea de a creiona concepte mai grandioase.

Revenind la scarile de interior, acestea pot fi placate sau imbracate cu diverse materiale.

Cele mai intalnite materiale folosite in placarea scărilor de interior sunt:

- lemnul

- mocheta

- ceramica

- trepte din metal


Ce materiale alegem atunci cand vrem sa placăm o scara de interior ?

In functie de functiunea constructiei, vom decide si materialul folosit, avand la baza criterii precum: confortul, sa fie practic, sa fie parte din design.Lemnul

Este foarte potrivit in a fi folosit pentru a îmbraca scarile unei locuinte, deoarece poate face foarte usor legatura intre material si utilizator.

Lemnul fiind un material foarte placut la atingere, poate fi folosit in placarea unei scari de interior si tratat in asa fel inca poate fi chiar un material detaliu - atractie.

Putem integra lemnul in concordanta cu designul general al spatiului, si in felul acesta putem hotărâ ce esența de lemn vom folosi.


Placari scari interioare
Scara interioara

Mocheta


Mocheta poate fi un alt material foarte potrivit in capitonarea treptelor unei scari interioare. Această mochetă iti poate asigura un confort ridicat la momentul călcării, si un sentiment placut si pufos. Dezavantajul placarii treptelor cu mocheta este dat de faptul ca este mai greu de intretinut.

Exista si modalitati de placare cu segmente de mocheta, acestea din urmă oferind avantajul de a fi mai usor de curatat si intretinut.
173 afișări0 comentarii