top of page

Preturile materialelor de constructii

Actualizată în: 2 mar. 2022

Anul 2020, un an de plina pandemie, si anul 2021, au fost rampe de explozie pentru preturile materialelor de constructii.


Materialele de constructii de bază au suferit cresteri de pret de pana la 300%.

Spre exemplu unul din materialele cele mai banale, care insa au explodat in pretul de la raft a fost OSB-ul.

Acest tip de material este foarte des folosit in domeniul constructiilor mai ales in lucrarile de santier.


Într-o analiză comparativă pe care am facut-o in 2021, am sesizat cresteri exponentiale de pret comparativ cu preturile din 2020.

Aceste cresteri de pret au dus fie la blocarea unor proiecte imobiliare, fie la cresterea pretului de vanzare pentru case si apartamente si uneori chiar si la rabat de calitate.


Aici clipul comparativ


Pentru 2022 lucrurile sunt foarte neclare mai ales daca le vom raporta la criza razboiului din Ucraina.

Aceste miscari cu siguranta vor destabiliza inca odata preturile pentru materialele de constructii.

Primele destabilizari au fost influentate de catre pandemia prin care am trecut si trecem cu totii, insa acum avem inca o cauza, provocata de rusia.

Sanctiunile aduse Rusiei, vor avea un impact in zona de productie, atat pentru echipamente, dar si pentru materia prima necesară productiei de materiale de constructii.


Preturi bune la materiale de constructii?


Cand vorbim despre preturi bune, preturi reduse pentru materialele de constructie ne raportam in primă faza la ofertele magazinelor de specialitate, insa pentru acest lucru trebuie sa fi tot timpul atent, si sa ai o lista bine pregatita cu ceea ce iti trebuie.

Spre exemplu la cei de la https://vindem-ieftin.ro/ poti gasi multe solutii si cel mai simplu este sa iei legatura cu un consultant caruia sa ii prezinti proiectul tau, si apoi sa analizezi ofertele direct de la producator.


Vor fi blocate constructiile in 2022?Nu stiu daca vor fi cu adevarat blocate, sau sa pice intr-un colaps, insa cu siguranta costul de executie va fi unul majorat.

Acest cost se va regasi desigur in pretul final.

Cel mai important ar fi sa nu se faca rabat de calitate pentru optimizarea de costuri in executie, pentru ca asta este o tactica de mult adoptata de multe entitati.


 

Aici poti vedea care este cel mai ieftin BCA


Aici poti vedea cat te costa un sistem de panouri fotovoltaice pentru casa ta155 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2_Post
bottom of page