Postări pe forum

STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
25 mar. 2022
In Materiale de constructii
Ce presupune o casă la roșu, și in ce stadiu ar trebui sa fie această la momentul acestei clasificari. Cred ca este foarte importanta aceasta situație mai ales pentru cei care in acest moment se afla in momente de achizitie.
0
0
35
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
24 mar. 2022
In Materiale de constructii
Cum apreciati scumpirea din ultima saptămână la fierul beton ? Ce considerati ca este de facut pentru a continua anumite proiecte?
Pretul fierului beton content media
0
0
2
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
10 mar. 2022
In Urbanism
Lume Lume, Primaria Sectorului 6 anunță o mare veste, si anume dezbaterea publica a PUZ ului de sector. Va recomand sa va luați informatia în serios si va prezentați și sa exprimați opiniile Informatia oficiala aici: ,,Marți, 15 martie, ora 17.00, vă invităm la dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal pentru Zona 17. Evenimentul va avea loc în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6, din Calea Plevnei nr. 147-149, în limita a 40 de locuri. Dacă se vor înscrie mai mult de 40 de persoane, vom crea și o conferință online, pentru ceilalți doritori. Pentru înscrieri accesați: https://www.primarie6.ro/dezbatere-publica-puz-zona-17/
PUZ Sector 6 content media
0
0
26
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
03 mar. 2022
In Arhitectura
Bucureștiul cred ca la un cutremur ar fi scuturat din toate încheieturile. Posibil ca foarte multe din constructii sa cada și la cea mai mică zgâlțâială. Pentru asta ar fi nevoie de lucrari serioase de consolidare. Si totuși…. Omul de la consolidări a decis sa plece …. Oare de ce?! Pentru ca nimeni nu vrea sa facă nimic in fapt și in practică. Degeaba s-a dus omul acolo bineintenționat dacă ideile și recomandările lui cu privire la consolidări au rămas in sertar https://www.libertatea.ro/stiri/edmond-niculusca-demisie-director-adjunct-administratie-consolidari-risc-seismic-bucuresti-pmb-demisie-consilier-nicusor-dan-4006929?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=tolo-page-post&fbclid=IwAR0hBN296yfLWJwIvPgPKfcO1z64X-_x9BVfbEjMA0jc4TTQg0khKD00yo4 Citeşte întreaga ştire: Omul care s-a ocupat de siguranța seismică a Bucureștiului își explică demisia cu un avertisment pentru locuitori: „Într-un an nu s-a consolidat nimic”. Ce dezvăluie el
Siguranța seismică content media
1
1
9
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
28 feb. 2022
In Diverse
Cu toate ca nu este cazul și nici situația nu o impune, e bine de stiut și de ținut cont de o lista de siguranța. Toate cele din lista îți pot salva viața in siuatii extreme, atât in vreme de război, calamitate, hazard, cutremur. Multi dintre noi ignoram momentul pe principiul ca noua nu ni se va intampla…. Dar de ce sa nu avem un standard pentru propria siguranța ?! Un KIT de supraviețuire ar trebui sa fie cam așa: 💊 trusa cu medicamente: in primul rand pentru afectiunile existente(daca sunt), apoi de avut o cutie de antibiotice, medicament pentru alergii, saruri de rehidratare (foarte importante pentru buna functionare a organismului), un unguent si un praf cu antibiotic(Baneocin ex), un unguent antiinflamator, un medicament pentr copii(in functie de varsta), Betadina, Rivanol(acesta nu ustura, bun pt copii),alcool sanitar, antiinflamatoare pastile(Nurofen,Ketonal), pastile pentru stomac, in nebunia mea o sa spun si un IOD (previne radiatiile),fase elastice, masti cu filtre de praf,o crema de galbenele naturala (are actiune hidratanta, antibacteriana si ajuta in mai multe afectiuni ale pielii, fara reactii adverse. Vezi femei si copii refugiati care au arsuri de la frig si vant pe fata!) 💶 Bani cash, in casa, nu pe card. Ideal sa fie euro. Se pot bloca toate tranzactiile bancare, cardurile sau conturi nationalizate. 📑 Pasapoarte pentru copii, chiar si pt. adulti. Actele de identitate, certificate de nastere, tinute in acelasi loc, organizate. Tine aici si documentele ce atesta studiile pe care le ai!E bine sa ai si copii ale acestora. 🚙 Benzina/Motorina in masina. Full! Eviti cozile ce se formeaza. 🧰 Ar trebui sa ai servetele umede de curatare corporala, produse feminine(absorbante), scutece (daca ai bebei), produse de igiena. Cateva alimente precum batoanele proteice(usoare si satioase), alimente cu fibre si proteine(covrigei,biscuiti), borcanase cu mancarica pentru bebe, APA, lanterna, incarcator telefon si o baterie externa incarcata full. Hainele nu sunt prioritare, insa daca simti ca esti in pericol, ca urmeaza o catastrofa, un razboi, orice alta calamitate, pregateste o geanta cu lucrurile de mai sus prima data, apoi cu lenjerie si cateva haine. P.S.: Nu lasa animalul de companie in urma si nu uita sa pui si pentru el mancare pt 3 zile. E bine sa detii o cusca si o lesa (indiferent ca e pisica sau caine) - la zgomote si agitatie, animalele se sperie si fug. Sper sa va fie de folos aceste informatii si sa nu fie necesar sa aveti nevoie de o trusa de urgenta, niciodata.
De stiut in caz de orice situație extrema content media
1
2
13
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
28 feb. 2022
In Arhitectura
Strategiile de marketing sunt mai mult ca oricand necesare in promovarea serviciilor, de oricare tip. Investitia intr-o campanie de marketing, ar fi undeva la aproximativ 20% din cifra anuala de afaceri, însă este oare necesară o astfel de investitie in domeniul creativ? Personal sustin ca da. O campanie de marketing iti va asigura prezenta in piata, si iti va consolida pozitia si imaginea de brand. Avantajul din acest moment comparativ cu anii anterior o reprezintă tehnologia si marketingul digital care au simplificat foarte mult modul de prezenta in on-line. Consider ca diversitatea va asigura o cale mai fluida intre profesionist si client, si o campanie de marketing bine făcută, chiar daca este o investie, pe care de altfel ar trebui sa o calculezi anticipat, te poate ajuta sa ajungi catre clientul potrivit, si uneori aceasta investitie iti va oferi o valorificare mai buna a timpului. Totusi, ce cred arhitectii despre marketingul in domeniu Încă este ceva nou, si usor ignorat. Multi dintre cei mai vechi arhitecti isi fac reclamă intr-un mod rudimentar, si drept urmare si clientii veniti sunt pe măsura. Cred ca fiecare arhitect ar trebui sa isi "deseneze" profilul clientului lor dorit, pe care dori sa il serveasca. Reclama pe Facebook Cred ca reclama pe facebook, si aici nu ma refer la Facebook Ads, ci la reclama aia de tip SPAM si rudimentară făcută prin comentarii, cred ca este foarte ineficienta, si mare consumatoare de timp. Nici telefoanele venite din Facebook Ads nu au fost cele mai calitative, insa acolo este o chestiune de setari si algoritm. O parte considerabila din breasla considera ca nu este necesară o astfel de investitie, si inca se bazeaza pe recomandari, insa este o practica invechita si riscanta. Absenta din mediul on-line, este ca si cum nu ai fi in piata, si ai fi absent cu totul. Acest forum, are si acest rol de a aduna specialisti din mai multe domenii, unde exercitiile de marketing si promovare sa fie un instrument de a ajunge catre clientul dorit.
Ce cred Arhitectii despre Marketing content media
1
0
20
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
28 feb. 2022
In Arhitectura
Buna dimineața tuturor Platforma Twitch anunța un venit minim pentru creatorii de conținut in schimbul spațiului de reclama. https://www.tubefilter.com/2022/02/24/twitch-creators-sustainable-revenue-monthly-guarantees/amp/?fbclid=IwAR0t3cze9qXImuxVwtGTTa8XmrU6Mw-dTvGUOoj8HnzV_fE8DZttlg0EBk4 Ce insemana asta? Liberalizarea informațiilor televizate, și orice are ceva de spus, o poate face acum într-un mod organizat și programat. Cred ca un program de recurenta poate crea un mare engagement intre un creator de conținut și audienta. Ce mai înseamnă asta ? Un atac in slăbiciunile Facebook, Facebook care a fost și este in continuare neprofitabil. Din punctul meu de vedere, monetizarea chiar și cu reclame, duce către o valorificare mai corecta a timpului, și implicit la o calitate mai buna a informatiilor. Ce idei ati sugera sa dezbatem pe twitch? 😊
Twitch in industriile creative content media
0
1
1
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
27 feb. 2022
In Arhitectura
Salutare tuturor membrilor care au aderat la acest forum. Eu sunt Ionut, și am construit acest forum pentru voi, pentru mine, pentru NOI Pasionat fiind de proiectele frumoase din Arhitectură, pe care sperăm sa le vedem și pe la noi tot mai des, astăzi vreau sa va prezint un proiect interesenat, cu mult accent pe Galben. Că tot a venit vorba de culoarea galben, sa trimitem gândurile noastre bune catre vecinii nostri din Ucraina, pusi la grea încercare in acest moment 😞. Functiune Cladirea de astăzi are o functiune și un rol, acela de a relaxa populația. Este un imobil pentru îngrijire și tratamente de tip SPA Constructia nu este una complicată din punct de vedere Arhitectural, însă îmbinarea construcției clasice din beton cu materiale metalice, poziționează aceasta construcție pe lista celor ,,altfel”. Proiect de referință ? Un astefel de proiect va deveni de îndată un proiect de referință pentru orașul unde va fi poziționat. Un astfel de proiect poate reprezenta un model sau o sursa de inspirație. O astfel de construcție va deveni rapid o construcutie de tip reper urban. Cum ti se pare acest proiect ?
1
0
4
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
25 feb. 2022
In Urbanism
Acum cred ca suntem cu toții la curent cu ceea ce se intampla in Ucraina, și observăm ca suntem un popor destul de primitor pentru de in nevoința plecați din calea razboiului. Insa…. Ce se va intampla cu orașele distruse de armata rusa? Cum vor fi acestea reabilitate? Ucraina chiar era o țara cat de cât pusă la punct, acum după bombardamente vor fi multe de reparat. Cum vor fi acestea reparate ?
Reconstrucția orașelor din Ucraina  content media
0
0
15
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
25 feb. 2022
In Urbanism
Constructiile clasate ca fiind edificii cu atestat de patrimoniu in primul rând au in spate o baza istorică foarte mare. Astfel de constructii pentru a fi trecute in catalogul obiectivelor de patrimoniu cultural au nevoie de o identitate in primul rând dar și de respectarea unor atribute. Ideea este ca o astfel de construcție este și va fi mereu o valoare la nivel de țesut urban, și poate influența contextul urban. De aceea un obiectiv de patrimoniu poate influența și modul de dezvoltare și design urban pe viitor. Cum? In funcție de clasa in care este încadrată, un astfel de edificiu va beneficia de o raza de protecție. Toate construcțiile viitoare ce își vor regasi amplasamentul in raza de protecție, se vor supune unor reglementări clare. De ce se intampla asta?! Pentru a proteja testul și contextul urban, in ideea de a nu distruge imaginea contextuala a edificiului clasat ca fiind constructie de patrimoniu. De aceea veți regăsi in multe dintre certificatele de urbanism, limite și constranegri, asociate unei constructii de patrimoniu din raza respectiva. In acest caz, orice autorizare de construcție viitoare va avea nevoie de avizului comisiei de cultura ce avizează respectivul UTR. De obicei aceste indicații, limitări apar și in PUG, astfel la momentul solicitării avizului de la comisia de cultura sa știi ceea ce ai de făcut. Constructiile cu încadrare ca edificii de patrimoniu, sunt necesare pentru a echilibra contextul urban, și e bine sa fie protejate.
Clădirile de patrimoniu  content media
0
0
8
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
25 feb. 2022
In Arhitectura
Modurile constructive sunt deja destul de diversificate. Atunci când vorbim de o construcție noua, avem opțiuni. Variantele constructive din lemn sau metal, sunt variante care asigura in primul rând rapiditate. Acuma….. fiecare dintre aceste metode așa zise rapide, vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje. Un mare avantaj, comun pentru ambele ar fi rapiditatea de execuție. O casă pe structură din lemn poate fi gata in 3 - 4 săptămâni, dacă vorbim despre un proiect standardizat. O construcție din metal, poate fi gata și-n 2-3 săptămâni, in funcție de complexitatea proiectului. Desigur aici nu vorbim de finisaje …. Acest timp de execuție este doar pentru scheletul in sine. Din punctul meu de vedere, consider ca cea mai potrivită este o construcție pe structura din lemn, are un feeling mult mai ,,cald”. Ti-ai construi o astfel de casă? Sau Ti-ai construit o astfel de casă?
1
2
43
STUDIO OFFICE KOLECTIV
ADMIN
ADMIN
24 feb. 2022
In Centrale termice
Suntem cu toții martori la nebunia care se intampla acum 24.02.2022, însă ce vom face cu gazele? Acasta întrebare vine după discuțiile aprinse pe astrele de tema. Acum totul pare și mai acid, și anume prețul. Din nou consider ca este momentul sa ne îndreaptat catre independenta.
Evoluția gazelor după război  content media
0
2
8
 

STUDIO OFFICE KOLECTIV

Admin
ADMIN
FONDATOR
URBANIST DEDICAT
+4
Mai multe acțiuni